У Здолбунові зафіксовано випадок захворювання собаки на сказ. Про це повідомили у Здолбунівській міській раді.

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Рівненській районній державній адміністрації з 20 березня цього року ввела карантинні обмеження щодо сказу в частині міста Здолбунів, а також у навколишніх населених пунктах, лісових та польових масивах.

У загрозливу зону в радіусі 10 км входять: місто Здолбунів, села Богдашів, Ільпінь, Орестів, Кошатів, П'ятигори, Глинськ, Новомильськ, Степанівка Здолбунівської міської ради, села Здовбиця, Лідаво, Івачків Здовбицької сільської ради, селище Квасилів Рівненської міської ради, села Загороща, Корнин, Порозове, Тайкури Корнинської сільської ради, лісові та польові угіддя Здолбунівського, Гощанського, Рівненського товариств мисливців та рибалок, обласної федерації мисливського собаківництва.

Комісія затвердила план заходів щодо ліквідації вогнища сказу, який наразі виконується. Серед іншого, проводиться додаткова вакцинація проти сказу котів та собак, - йдеться у повідомленні. 

Варто також врахувати, що на період обмежень заборонено вивезення котів, собак та диких тварин з неблагополучного пункту (район залізничного вокзалу м. Здолбунів, де буде встановлено відповідні знаки обмеження).

Читайте також: На Дубенщині зафіксовано випадок сказу