Фото ілюстративне
У рамках першого етапу проєкту "Заощадження електроенергії – LED-лампи для України" на Рівненщині обміняли вже понад півмільйона старих ламп розжарювання на нові енергозберігаючі.

Реалізацію його другого етапу обговорили на відеоконференції під головуванням заступника Міністра економіки України Надії Бігун. Участь у заході взяв заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко та керівники профільних структурних підрозділів.

Так, на сьогодні програмою скористалися тисячі жителів Рівненщини, які у відділеннях Укрпошти обміняли понад 520 тисяч старих ламп розжарювання на нові енергозберігаючі.

«У Рівненській області обмін старих ламп доступний як у великих містах, так і в малих населених пунктах. Загалом на Рівненщину надійшло понад 730 тисяч світлодіодів, які розподілені по відділеннях Укрпошти області. Проєкт триває, а згодом також реалізовуватиметься другий його етап. Він передбачає обмін старих ламп на енергозберігаючі у соціальній сфері, школах, лікарнях, дитсадках, інфраструктурних об'єктах Рівненщини», - зазначив Ігор Тимошенко.

Нагадаємо, заяву на обмін можна подати в застосунку Дія. Також обмін можна здійснити у відділені Укрпошти (в такому разі лампи обміняють лише за їх наявності). Мешканці сіл з населенням менше 2000 людей можуть обміняти лампи у відділенні Укрпошти без попередньої реєстрації в Дії.

Програма з обміну ламп реалізується Урядом за підтримки Євросоюзу.

Про це інформує пресслужба Рівненської ОВА. 

Читайте також: Як військовому оформити відпустку за сімейними обставинами