Алгоритм оформлення відпустки повідомила Рінвенська ОВА за інформацією Мілітарі Медіа Центру Міноборони України.

Питання надання відпустки військовослужбовцям регулює Закон України “Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану”. Закон визначає, що в особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надавати частину щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення.

Кожну із зазначених відпусток можуть надати тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу на дорогу, але не більше двох діб в один кінець.

Порядок оформлення відпустки за сімейними обставинами:

1. Написати рапорт на ім’я безпосереднього командира (начальника) та додати документи з підставами.

2. Командир підрозділу розглядає, підписує та передає рапорт до штабу військової частини.

3. Командир військової частини приймає рішення щодо надання відпустки.

Рекомендовано подавати рапорт у двох екземплярах: на одному з екземплярів мають бути дата і підпис, які будуть підтверджувати факт звернення з рапортом або вихідний номер.

Зразок рапорту на відпустку за станом здоров'я

У випадку, якщо рапорт не приймають – можна звернутися по ієрархії до вищого по званню керівництва та залишати скаргу на гарячій лінії Генерального штабу 0 800 500 410.

Читайте також: Бронь працівників на Рівненщині: остаточне рішення за Генштабом та Мінекономіки