На Рівненщині поліцейські задокументували два факти незаконного зберігання боєприпасів і вилучили наркотики. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Близько 14:30 18 березня оперуповноважений ВП № 1 (смт Млинів) Дубенського РВП на зупинці громадського транспорту поблизу села Княгинине побачив 44-річну жительку села Добрятин, яка неодноразово потрапляла в поле зору правоохоронців.

Під час спілкування жінка поводила себе підозріло та була знервована. Потому, коли вона намагалася дістати із кишені цигарки, випав предмет ззовні схожий на гранату, - йдеться у повідомленні. 

На місце події прибула слідчо-оперативна група та вибухотехніки. Поліцейські вилучили корпус гранати Ф-1. Зі слів жінки, вона знайшла її на узбіччі в селі Добрятин, а оскільки не знала, що з ним робити - везла показати знайомому.

Того ж дня близько 16 години у колишньому Гощанському районі поліцейські пересувного блокпосту зупинили автомобіль "Volkswagen Bora" на іноземній реєстрації.

Під час проведення поверхневого огляду в кишені куртки 44-річного жителя Сум виявили речовину рослинного походження, схожу на марихуану. Крім того, у салоні було виявили бойову гранату Ф-1 із запалом. Чоловік пояснив, що боєприпас знайшов, а наркотичну речовину зберігав для власного споживання, - додають у відділі комунікації  поліції.

Слідчі ВП № 5 (смт Гоща) задокументували злочин, а вибухотехніки вилучили гранату.
За обома фактами незаконного зберігання боєприпасів відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 263 КК України.



У рамках досудових розслідувань вилучене скеровано для проведення відповідних експертиз, за результатами яких вирішуватиметься питання про повідомлення зловмисникам про підозру.

Читайте також: Патрульні поліцейські реанімували чоловіка у Сарнах