фото ілюстративне
Повномасштабна війна суттєво збільшила кількість людей, які травмуються, а після стабілізації стану потребують реабілітації. Головне завдання держави за таких умов — сприяти поверненню людини до максимально активного повсякденного життя, яке вона мала до отримання травми

 Про це повідомили в МОЗ.

Для цього в Україні створюється сучасна система реабілітації, що ґрунтується на найкращих світових практиках і доказових підходах, мультидисциплінарності та, головне, – пацієнтоцентричності.

14 медичних закладів Рівненської області уклали контракт із НСЗУ за двома «реабілітаційними» пакетами. 11 можуть надавати допомогу за пакетом «Реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах», 12 – за пакетом «Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах».

Знайти конкретну лікарню можна на сайті НСЗУ. Для цього перейдіть в розділ 1 «Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій». На третій сторінці оберіть серед фільтрів населений пункт, а в підрозділі «Групи послуг» – необхідний пакет (53 Реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах або 54 Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах). Після цього ви побачите всі заклади, які мають договір на пакет, а також їхні контакти.

Також можна зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Оператор підкаже найближчий медзаклад із договором.

Читайте також: Відпуск ліків за е-рецептом: до 31 березня всі аптеки Рівненщини мають бути готові