Замість трьох один. На Рівненщині об`єднали три заклади позашкільної освіти. Сталось це на сесії обласної ради. За таке рішення проголосувала більшість депутатів. Однак без годинної дискусії не обійшлося. Більше - дивіться далі у сюжеті.

Почали як завжди з урочистостей. Президент України Володимир Зеленський відзначив орденом "За заслуги" ІІІ ступеня начальника обласного військового госпіталю Андрія Бурачика.

Крім того, Рівненська ОВА та обласна рада відзначили працівників «швидкої», які надавали медичну допомогу жителям деокупованих територій Херсонської області. За 10 днів перебування дві бригади «екстренки» надали медичну допомогу декільком сотням жителів, які постраждали внаслідок російської окупації. Працівники «екстренки» були в більше ніж десяти населених пунктах.

А після цього до сесійних питань. Не обійшлось без дискусії. Замість обласного центру науково-технічної творчості, центру національно-патріотичного виховання та станції юних натуралістів - Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти. Але щоб прийняти таке важливе рішення про об'єднання трьох закладів, депутати на початку сесії вирішили піти на перерву.

Після перерви, почалась годинна дискусія стосовно доцільності такого рішення.

Заступниця директора департаменту освіти Марина Пашковська, зазначила, таке об'єднання дозволить охопити позашкільною освітою і віддалені села області.

В департаменті освіти кажуть, скорочувати кількість гуртків та педагогічних працівників ніхто не збирається. Вивільнять кілька посад керівників та спеціалістів з метою економії близько двох мільйонів гривень.

Зрештою, більшість депутатів питання про злиття трьох закладів підтримали.

У всіх інших питаннях депутати були більш одностайні і дискусій щодо прийняття того чи іншого рішення не виникало.

Читайте також: Не було б щастя, та нещастя допомогло: поляки подарували авто голові громади з Рівненщини, яка хотіла придбати його за мільйон бюджетних гривень (ВІДЕО)