Замість авто за мільйон - подарований позашляховик. На Рівненщині голові громади, яка хотіла придбати елітну «Skoda Octavia A8» за бюджетні кошти - поляки подарували авто. Після скандалу, очільниця Вербської громади, відмовилась від дорогої покупки. Але без транспорту не лишилась. Польські колеги подарували жінці позашляховик. Чому так вчинили, знає Анна Яцук.

Керівниця Вербської громади Каміла Котвінська йде на оглядини своєї нової автівки. Mitsubishi Outlander вже чекає під сільською радою.

Повнопривідний кросовер, 2011 року випуску, має темно синій колір і майже 200 тисяч кілометрів пробігу. Жінка вперше нею кермує.

На місці позашляховика мала би бути новенька «Skoda Octavia A8». Минулоріч Вербська громада провела тендер на закупівлю легковика за майже мільйон гривень бюджетних коштів. Ним мала користуватись очільниця сільської ради Каміла Котвінська. Дана покупка викликала шквал обурення не лише в соцмережах, а й у громаді.

Дороге придбання жінка пояснила, тим - що її власний легковик марки "Renault", виходить із ладу, а потрібне хороше авто для поїздок закордон.

Тому й вирішили придбати елітний легковик. Торги сільрада оголосила - 6 грудня. «Skoda Octavia A8», повинна була бути не старішою 2022-го року випуску, синього кольору.

Однак невдоволення через дороге авто у час війни - не припинялось. Зацікавились придбанням і у поліції.

Вербська громада опинилась в епіцентрі скандалу. Голова громади розірвала угоду про купівлю автомобіля за мільйон гривень.

Не було б щастя, та нещастя допомогло. Поляки вирішили подарувати Камілі Котвінській авто. Презентом став позашляховик Mitsubishi Outlander. Приїхали й особисто вручити.

Кросовер передав вуйт польської гміни Котунь - Гжегож Гураль. Каже, машину вирішили подарували після скандалу. Поляки зібрали гроші на позашляховик.

Пояснює, кожен керівник громади повинен мати хороші засоби для праці - телефон, комп'ютер і звісно авто. Каміла Котвінська часто приїздить до Польщі за гуманітарною допомогою. Тому вирішили особисто їй подарувати автівку.

Все як хотіла головиха. Догодили навіть з кольором авто. Бюджетний мільйон зекономили, автівку отримали. Про вчорашній скандал з дорогою покупкою, у громаді не забули. Але як виявилось не такий вже страшний був той вовк, як його малювали.

 

Тепер є. Каміла Котвінська впевнено себе почуває за кермом нової автівки. Авто вже розмитнене, це дозволить їй їздити закордон за гуманітарною допомогою. Про бажану, але не придбану «Skoda Octavia A8» - не шкодує.

Читайте також: На Рівненщині перейменують залізничну зупинку, названу на честь радянського діяча