За час повномасштабного вторгнення в Україну Рівненська область надала прихисток для майже 85 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Понад 55,5 тисяч ВПО обрали Рівненщину як свій другий дім. З них майже 33,5 тисяч - це жінки, 16 тисяч - діти.

Це переселенці практично з усіх прифронтових, деокупованих та окупованих областей. Найчастіше з Донеччини, Луганщини, Київщини, Херсонщини, Миколаївщини, Харківщини.

Всього в області розгорнуто 64 місця компактного проживання по усіх чотирьох районах - у гуртожитках, закладах освіти та охорони здоров’я, закладах органів соціального захисту, - повідомляє очільник ОВА.

Також внутрішніх переселенців активно приймають і місцеві жителі. Саме наша область з-поміж усіх областей України готова прийняти найбільше внутрішніх переселенців - на сьогодні є майже 38 тисяч вільних місць.

Особливу увагу приділяємо підтримці маломобільних груп населення. Зокрема, серед внутрішньо переміщених осіб, які проживають на Рівненщині, більше 8 тисяч - люди похилого віку та понад 2 тисячі осіб з інвалідністю, - додав Віталій Коваль.

У Рівненській ОДА нагадують, що на базі Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області продовжує роботу цілодобовий контактний центр для організації поселення ВПО: 098-505-83-25 | 097-008-81-91 | 0362-400-100.

Читайте також: На Рівненщині поліцейські припинили підпільне виробництво фальсифікованого алкоголю