Жодного засідання без чвар. У Рівному відбулася сесія міської ради. Справжня мелодрама розгорілася навколо питання про зміни до міського бюджету, тобто грошей. Після дебатів, яким позаздрять найрейтинговіші шоу, за це таки проголосували. Чому одна із фракцій проігнорувала засідання? І як на темі військових лобіювати свої інтереси в обхід регламенту та закону, розповість Павло Невеснко.

 Є у Олександра Третяка суперздатність, маніпулювати говорячи про маніпуляцію. Мова йде про голосування змін до бюджету Рівного на 2023 рік, а саме 317 мільйонів гривень вільних бюджетних залишків минулого року. За них проголосували ще попереднього засідання, втім з порушенням регламенту, бо це питання не пройшло відповідні комісії.

Нині, ж аби надолужити втрачене, провладні фракції розподіляють по частинам ці кошти під видами різноманітних програм. А тепер про те, як варто маніпулювати на темі військових при розподілі бюджету. Приводите волонтера до сесійної зали.

Так в проекті змін до бюджету закладено 22 мільйони гривень на закупівлю бойових дронів для військових, про які говорить Вікторія Шинкаренко.

Втім і Вікторія Шинкаренко і голова однієї з комісій Катерина Марчук замовчали, що ці 22 мільйони закладені в питання змін до бюджету, який складає 317 мільйонів. Відтак решта коштів піде на інші потреби. Це викликало чимало запитань у депутата Олександра Нестерука. Бо він не хотів, аби це питання пройшло профільну комісію у такому виді. Його звинувачують у бойкотуванні питанні виділення коштів на потреби ЗСУ.

Сам же Олександр Нестерук зауважив, готовий голосувати за виділення 22 мільйонів гривень військовим, якщо воно буде винесено окремим питанням. А голосувати за зміни до бюджету загалом не буде. Бо не розуміє на що піде решта, а саме 295 мільйонів гривень.

Потому, аби закріпити успіх варто згадати тих, хто не прийшов на засідання, тобто своїх політичних опонентів.

Юрій Осіпчук говорить про фракцію Слуга Народу, яка сьогодні у повному складі бойкотувала засідання. Буцімто через відкритий «дерибан» коштів платників податків на різноманітні цілі, які не відповідають вимогам воєнного часу. Мова йде про ці самі 317 мільйонів гривень.

Депутатка Галина Кульчинська на сесії не голосувала за зміни до бюджету. Розповідає, на темі 22 мільйонів гривень військовим, провладні фракції маніпулюють, відстоюючи власні інтереси.

Та попри те що, одна фракція на сесію не прийшла, інша не голосувала, необхідну квоту голосів все ж зібрали і проголосували за зміни до бюджету.. 22 мільйони підуть на потреби військових. Два з половиною на програму турбота, перекрили кредиторську заборгованість управлінню молоді і спорту у розмірі майже 245 тисяч, та майже 145 тисяч гривень на ці ж потреби управління комунвласністю.

Куди піде решта коштів з 317 мільйонів невідомо. Про це можна буде дізнатись на майбутніх засіданнях, коли під виглядом різноманітних програм і будуть виділятися ці гроші. І як вишенька на торті Галина Кульчинська зачитала повідомлення, яке у робочий чат депутатів Рівнеради написав їхній колеги, військовослужбовець ЗСУ Тарас Обоїс.

Читайте також: На Рівненщині свого поліцейського матимуть ще 14 громад