На Рівненщині розширюються межі проєкту "Поліцейський офіцер громади". Про це повідомляють в Рівненській обласній державній адміністрації.

На сьогодні 35 громад Рівненщини мають свого офіцера громади. Відтепер ще у 14 ТГ північних районів запрацює станція та з’явиться поліцейський, який дбатиме про безпеку жителів.

Це передбачено Меморандумом, який вчора, 9 березня, підписали представники громад Сарненського, Вараського та Рівненського районів. На зустрічі були присутні перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та начальник ГУ Нацполіції в Рівненській області Олександр Ганжа.

Впевнений, що впровадження проєкту "Поліцейський офіцер громади" дозволить поліцейському офіцеру орієнтуватися на потреби мешканців громади та підтримувати постійний контакт з ними. А своєчасне реагування на проблеми громади у більшості випадків запобігає вчиненню правопорушень. Важлива також тісна взаємодія між головами громад та поліцейськими. Тож будемо і надалі разом втілювати у життя проєкти, які покращать безпеку наших жителів області, - зазначив Сергій Подолін.

За словами начальника ГУНП в Рівненській області Олександра Ганжи, Рівненщина - одна із передових областей, де якісно втілюється даний проєкт. А його реалізація відбувається у тісній співпраці з командою обласної військової адміністрації.

До 12 березня триває конкурсний відбір на посади поліцейських офіцерів громад. На сьогодні вже є 41 кандидат. Після конкурсного відбору кращі з кращих охоронятимуть спокій та безпеку ще кількох тисяч жителів Рівненщини.

Читайте також: У Сарненському районі внаслідок ДТП загинуло двоє осіб