8 березня свято весни чи рівності в Україні? Відповідь на це питання шукали учасниці круглого столу у Рівному. Лідерки думок, політикині та представниці різних організацій запевнили, жодних гендерних розмежувань у тих чи інших процесах не повинно бути. Павло Невесенко слухав уважно і зараз розповість більше.

Тема дати 8 березня, стала однією з ключових на круглому столі. Присутні жінки кажуть, в Україні забули істинне походження цього свята, а саме захист прав жінок. Депутатка Рівненської облради Світлана Богатирчук-Кривко розповідає, за свою політичну кар'єру їй неодноразово доводилось стикатися з гендерними дискримінаціями та сексизмом. Особливо коли балотувалася на посаду міського голови Рівного.

Втім, нині ситуація змінилася на краще. Все через курс України на Євроінтеграцію.

Серед присутніх жінок, які представляють різні сфери життя Рівненщини всі, як одна зійшлися на тому, що стереотипи про жінок насамперед нав'язані радянським союзом. Один з них дата 8 березня.

Тієї ж думки і поліцейська Іванна Бояківська. Втім остання каже, якщо жінки вже говорять про свої права, їхній захист та обов'язки, потрібно бути послідовними у цих питаннях.

Також за круглим столом поговорили і про підтримку жіночого лідерства в період війни. Одним з важливих аспектів зі слів присутніх тут є роль жінки в процесах відновлення Україні після війни.

Читайте також: У Рівному підбили результати адвокатської допомоги внутрішньо-переміщеним жінкам (ВІДЕО)