Чого потребують внутрішньо-переміщені жінки, які нині проживають на Рівненщині? Чи комфортно їм жити у наших громадах та чи планують залишитися тут на постійне проживання? Ці питання стали ключовими під час круглого столу приуроченого до Міжнародного дня захисту прав жінок. Більше подробиць розповість Павло Невесенко.

Вікторія Костюк координує адвокатську підтримку для внутрішньо-переміщених жінок у Дубенській тергромаді. Розповідає, нині до проєкту долучилось 30 жінок, які допомагають переселенкам соціалізуватися у громаді. Перелік проблем та потреб у них різноманітний.

Проєкт адвокатської підтримки для внутрішньо-переміщених жінок включає в себе п'ять громад на Рівненщині. Організатори розповідають, провели два дослідження щодо потреб жінок, які зараз вимушено переїхали на Рівненщину.

Результати проведеного опитування показали, багатьом жінкам не вистачає роботи з психологами. Втім, найбільше досягнення проекту адвокатської підтримки - це великий відсоток внутрішньо-переміщених жінок, які хочуть залишитися жити і працювати на Рівненщині.

Наразі у Рівненській області мешкає 56 тисяч внутрішньо-переміщених осіб. Лише з початку року до регіону приїхало жити понад 20 тисяч людей. Відтак, громадські організації будуть і надалі вивчати проблеми жінок та відстоювати їхні права у суспільстві.

Читайте також: Українці з Канади передали на Рівненщину гуманітарну допомогу та три автівки для військових