Анатолій Бурак — із родини військових. Офіцер запасу Збройних Сил України, колишній військовий вертольотчик, неодноразово брав участь у виконанні завдань в зоні АТО/ООС у 2014-2020 роках.

 Про це повідомляє Поліція Рівненщини.

«Важко пережити біль втрати захисників нашої держави, а особливо тих, кого знаєш, товаришів, із якими навчався у військовому інституті, із якими пройшов льотний вишкіл, — каже підполковник поліції. — Один із них, героїзмом, мужністю і відвагою якого пишаюсь, — мій однокурсник, полковник ЗСУ Мариняк Олександр Мирославович. Він удостоєний високого звання Героя України. На жаль, посмертно».

Усі етапи відбору до штурмової бригади «Лють» Анатолій Бурак пройшов успішно. Тепер вже проходить відповідне навчання. «Хочу помститися окупантам, нищити їх усіма можливими способами, реалізувати себе як воїн», — каже підполковник поліції.

Мама і дружина поліцейського сильно переживали, але підтримали його. А от однозначно схвалив таке рішення — брат, майор ЗСУ, діючий військовий вертольотчик.

«Упевнений, що мій батько, полковник ЗСУ, військовий вертольотчик, який, на жаль, відійшов у вічність, також би схвалив мій вибір. Він завжди мене у всьому підтримував, — зауважує Анатолій Бурак. — А наша Україна — незламана і непереможна, бо ворог в усі віки завжди знаходив смерть на нашій священній українській землі. Тому маємо її звільнити від російського окупанта якнайшвидше». А вже після Перемоги підполковник поліції планує повернутись до несення служби у своєму підрозділі — управлінні стратегічних розслідувань у Рівненській області.

Читайте також:Майже 800 жителів Рівненщини виявили бажання потрапити до "Гвардії наступу"