250 тисяч гривень на власну справу. Юнак з Рівненщини отримав грант від держави на розвиток власного бізнесу і став одним з наймолодших підприємців. Хлопець вже відкрив цех із металообробки і взяв на роботу працівників, один з яких переселенець з Бахмута. Як чоловіки працюють під керівництвом молодого бізнесмена, дивіться далі у сюжеті.

У цеху, у селищі Клевань - кипить робота. Своє виробництво тут розгорнув молодий підприємець Віталій Мусієвич. 19-річний юнак отримати гроші від держави на втілення власної бізнес-ідеї.

Віталій отримав 250 тисяч гривень грантових коштів. За них придбав сировину та обладнення у цех, а також працевлаштував двох працівників. Один з них Володимир. Каже, молодий керівник не лише менеджер, працює й фізично. Інший працівник, 33-річний Михайло. Переїхав на Рівненщину з Бахмута. Шукав роботу, випадково познайомився з Віталієм. Працевлаштувався. Розповідає, з металом на "ти".



Михайло разом з дружиною та трирічною донькою виїхав з Бахмута у березні, минулоріч. Що з їхнім житлом, достеменно не знає, бо немає зв'язку з містом. На Рівненщині звикає, каже велике значення має порозуміння на роботі.

За нетривалий час роботи, хлопці вже виконали чимало замовлень, мають своїх клієнтів. Виготовляли столи, стільці, стелажі, полиці, лавки, різні металоконструкції під бажання замовника.

Рівненщина минулоріч стала третьою областю в Україні за кількістю людей, які отримали гроші на власний бізнес. Їх 315. Поступились лише Києву та Львівській області. Цього року знов можна отримати гроші на власну справу.

В обласній службі зайнятості, готові проконсультувати щодо створення бізнес - плану та його захисту. Тим часом Віталій Мусієвич також це робить. Про свій вдалий досвід розповідає друзям та знайомим. Дехто вже приступив до реалізації. 

Читайте також: "Принеси книгу - візьми книгу": популярний читацький рух у Рівному