ПВК "Редан" дійшло до Рівного. Це субкультура агресивної молоді, котрі збираються для масових бійок. Пішов цей молодіжний рух з ворожої нам росії для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. Більше розповість Владислав Стецюк.

 російська суб-культура ПВК "Редан" дісталась України. Агресивна молодь збирається для масових бійок. ПВК "Редан" - виступають проти оффників, скінхедів, гопників та інших молодіжних суб-культур. У містах України проводяться флешмоби антиредану. Учасники, яких також налаштовані агресивно по відношенню до реданівців. Один з таких флешмобів відбувся і у Рівному.

Суб-культура виникла у соцмережах. Учасники надихалися організацією геней рьодан з аніме Hunter x Hunter. Павук, чорний колір та цифра 4-ри - їхні символи. Реданівці по всій Україні виходили на вулиці для масових бійок.

Рух "реданівців" завірусився і в Рівному. До прикладу, один з учнів Рівненського обласного ліцею-інтернату намалював символи редану на своєму одязі. На відео видно, як 11-тикласники, шарпаючи за одяг, ведуть хлопця до туалету. У ліцеї кажуть, ніякого конфлікту між учнями не було.

Популяризували рух "редану" через соц-мережі. Однак правоохоронці оперативно взялася за вирішення цієї проблеми. У Національній поліції повідомляють - це спроба російських спец-служб провести інформаційно-психологічну операцію в Україні .

Також Нацпол України викрила адміністратора телеграм-каналу суб-культури Редан. 16-річний хлопчина викладав пости про фейкові місця зустрічі реданівців, чим провокував молодь та представників інших суб- культур виходити на вулиці для масових бійок.

У Рівному теж викрили адміністратора аналогічного телеграм-каналу. Ним виявився 9-тикласник.

У соц-мережах люди по різному ставляться до ПВК "Редан" та флешмобів їхніх противників.

Загалом Національна поліція України спільно з Кіберполіцією заблокували 18 телеграм-каналів та груп, які були створені для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. Батькам рекомендують проводити профілактичні бесіди зі своїми дітьми аби ті не стали учасниками подібних агресивних флешмобів.

Читайте також: Мережею шириться фейковий збір коштів на тепловізор для Полку "Сафарі"