Рік діяльності презентували представники КЗ "Ветеранський простір" РОР. До обговорення долучилися перший заступник Рівненської ОДА Сергій Подолін, голова облради Андрій Карауш та його заступники і військові.

Так, 26 лютого минулого року на базі обласного музично-драматичного театру за ініціативи ОВА та облради розпочав роботу обласний волонтерський штаб на чолі із Ольгою Яковлєвою. Із серпня він продовжує працювати на базі комунального підприємства «Рівнекнига».

«Робота нашого штабу – це командна робота, де кожен важливий та цінний. В єдності наша сила! Тримаємо волонтерський та економічний фронти і щиро дякуємо ЗСУ», - зауважила Ольга Яковлєва.

Так, заради спільної перемоги у перші години роботи штабу усі разом розвантажували вантажі, відправляли допомоги, робили джгути, шили балаклави, плели сітки, готували їжу, робили окопні свічки. У команді штабу не лише місцеві, долучилися і переселенці.

За словами волонтерки, переселенки Марини Павлюченко, за рік часу штабом видано 34 340 пакунків гуманітарної допомоги, яку отримали більше 100 тисяч людей.

«Нашою допомогою скористалися і родини загиблих та зниклих безвісти військових, і переселенці, і військові. Також 340 вантажів відправили на Херсонщину, Донеччину, Луганщину, Харківщину, а також в населені пункти Одеської, Запорізькою та інших областей, де велися запеклі бої», - розповіла Марина Павлюченко.

Також у штабі виготовили більше 5 тисяч окопних свічок, сплели та відправили 210 маскувальних сіток.

Надавали й інформаційну, консультаційну та психологічну допомогу людям, які постраждали внаслідок війни.

«Пишаємося вашою роботою. Я радий, що у нас в області діє великий волонтерський рух, який відомий на всіх фронтах нашої країни. Тут об’єдналися кращі люди, які дійсно мають честь носити звання – Волонтер. Саме ви бачите реальні потреби, знаєте що необхідно військовим і оперативно реагуєте на звернення. За це вам дякую», - зазначив Сергій Подолін. 

Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОВА.

Читайте також: Польські волонтери передали для учнів Малого Шпакова шкільні автобуси (ВІДЕО)