Польща завжди з Україною. Це вчергове підтвердили іноземні волонтери, які передали два шкільні автобуси для учнів Малошпаківського ліцею. Бо свій транспорт керівництво закладу передало на потреби ЗСУ. А довозити дітей з 9 сіл у навчальний заклад чимось треба було. Відтак батьки школярів звернулися до волонтерів з Гданська, які відгукнулися допомогти.

 Водій шкільного автобуса Віктор Удод роздивляється новенькі автобуси, які передали волонтери для Малошпаківського ліцею. Старий шкільний автобус відправився з ним на фронт. Де і донині успішно допомагає виконувати бойові завдання нашим військовим.

Свій автобус віддали для ЗСУ, а потреба в транспортному засобі для дітей залишилася. Відтак, керівництво школи разом з батьками почали шукати допомоги у волонтерів закордоном. Придбати та транспортувати їх погодилися меценати з Гданська.

Ці два автобуси раніше перевозили дітей у Франції, потому стояли в Німеччині. Волонтер Анджей не хоче зізнаватись, у скільки обійшлися йому і його колегам транспортні засоби. На запитання, чому поляки допомагають українцям, відповідає просто.

Українські волонтери вражені всією допомогою, яку надає Польща для України. Зізнаються лише спільними зусиллями можна подолати ворога.

Зовсім скоро передані автобуси почнуть виконувати свою функцію - перевозити дітей з 9 сіл у навчальний заклад. Колишній шкільний автобус нині успішно допомагає нашим військовим на фронті. А польські волонтери запевнили, допомагатимуть Україні стільки часу, скільки буде потрібно.

Читайте також: У віддалені села Рівненщини шукають медиків