Сьогодні, 20 лютого, у Вараському ліцеї №5 освятили меморіальні дошки двом випускникам навчального закладу, що загинули минулого року під час повномасштабного вторгнення – Артуру Юрійовичу Геллєру та Валентину Івановичу Товкачу.

Вшанувати пам'ять Героїв прийшли батьки та рідні, керівництво громади, вчителі та учні ліцею, друзі та знайомі Захисників.

"Про втрату говорити важко. Але, коли гине цвіт нації, говорити удвічі боляче... Сьогодні ми вшановуємо меморіальними дошками пам'ять про наших синів, які загнинули, захищаючи Незалежність нашої держави... Ці знаки будуть нагадувати про війну. Допоки ми живі, ми маємо пам'ятати про наших Героїв. Слава Україні!" – сказала Руслана Валеріївна, мати Артура Геллєра.

"Вічна пам'ять і шана нашим Героям... Ці пам'ятні дошки нагадуватимуть молоді, яка навчається у ліцеї, історію визвольної боротьби українського народу. Ми маємо завжди пам'ятати завдяки кому у нас є наша держава, вільна і незалежна. Подяка батькам, педагогам, які виховали Героїв, прищепили їм любов до України. Подяка всім нашим захисникам і захисницям", – зауважив під час виступу заступник міського голови Дмитро Стецюк.

Артур Юрійович Геллєр пішов у військкомат у перший же день агресії, записався добровольцем до лав Київської ТрО, згодом вступив до лав ЗСУ. Військовослужбовець загинув під час оборони Києва 9 березня 2022 року у Бучанському районі у с.Людвинівка.

Валентин Іванович Товкач із 2015 до 2021 року служив за контрактом у в/ч 3045 Національної гвардії України. Із перших днів повномасштабного вторгнення чоловік пішов захищати нас – спочатку до роти охорони Вараського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, затим перевівся до 14-ої окремої механізованої бригади.

16 жовтня 2022 року 26-річний старший сержант (головний сержант стрілецького взводу) потрапив під ворожий обстріл біля с.Іванівка Куп'янського району Харківської області.

Зазначимо, що на стіні ліцею уже розміщено меморіальні дошки випускникам навчального закладу Василю Килюшику та Сергію Тарасюку, які загинули на Донеччині 20 лютого 2021 року та 12 листопада 2015 року відповідно.

Герої не вмирають!

Про це повідомляють у Вараській міській раді.

Читайте також: Дев'ята річниця: 20 лютого Україна вшановує пам'ять героїв Небесної сотні