Цього дня, 2014 року у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Це люди, які звільняли Україну від злочинного та проросійського режиму. Зараз їхній подвиг важко переоцінити. Він увійшов в історію. Саме так формується нація. Згадати як все було, у сюжеті Дмитра Тригубця.

20 лютого - саме цього дня 2014 року, на Інститутській у Києві силові підрозділи МВС, уряду януковича - здійснили наймасовіший розстріл протестувальників. Усього за день - обірвалось життя до сотні людей. Відтоді, їх почали називати Небесною сотнею.

Георгій Арутюнян, Валерій Опанасюк, Олександр Храпаченко та Іван Городонюк. Сьогодні рівняни вшановують подвиг своїх земляків. Одна з них Єва Філіпович, пригадує як тоді розгортались події у Рівному.

Ось ці кадри мали б бути доказами у конкретних справах. Поки підрозділи МВС з снайперських гвинтівок та автоматичної зброї розстрілювали протестувальників - керівництво стверджувало "майданівці самі стріляють по своїх".

Нині, усе змінилось. Та головне - ми знаємо завдяки кому. Співробітники поліції, представник влади та громади під звуки повітряної тривоги вшановують пам'ять полеглих Героїв.

Міський голова Рівного пригадує, минулоріч вшанування Героїв Небесної сотні - остання урочистість перед початком повномасштабної агресії. Тоді було ще достеменно невідомо - що чекає нас попереду.

Це дев'ята річниця вшанування "Небесної сотні". Нехай справи вбивць не розслідувані, окремі причетні посадовці - отримали лише кар'єрне зростання та головне - нація продовжує боротись. І обов'язково переможе.

 Читайте також: Військовий з Рівненщини отримав відзнаку «За Мужність» вдруге