Житель Вараського району перевозив в авто 133 патрони, а у мешканця Дубенщини виявили гранату РГД-5. За обома фактами незаконного зберігання боєприпасів відкриті кримінальні провадження.

На блокпості, що у колишньому Зарічненському районі, поліцейські вчора, 16 лютого, зупинили автомобіль «Kia Sportage». Під час перевірки документів 25-річний водій помітно нервував. За результатами огляду кросовера у наплічнику, який знаходився на килимку перед пасажирським сидінням, виявили набої до автомата калібру 5,45. Слідчо-оперативна група відділення №2 (смт Зарічне) задокументувала вчинене кримінальне правопорушення та вилучила 133 патрони. Від будь-яких пояснень житель Вараського району відмовився.

А от 47-річний житель Радивилова запевнив поліцейських, що знайшов поліетиленовий пакет із корпусом гранати РГД-5 і запалом до неї в лісовому масиві на стрільбищі. Викрили його працівники карного розшуку відділення №2 Дубенського РВП за результатами поверхневої перевірки під час проведення превентивних заходів.

У рамках досудових розслідувань вилучені боєприпаси скеровані для проведення експертизи, за результатами якої вирішуватиметься питання про повідомлення обом жителям Рівненщини про підозру.

Санкція частини 1 статті 263 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: Рівнянин проведе за ґратами 13 років за вбивство товариша