Книги теж декомунізують, але з користю для ЗСУ. На Рівненщині вже неодноразово проводили збори старих радянських або російськомовних книг на макулатуру. Виручені кошти організатори таких акцій спрямовують на закупівлю необхідних речей для військових або долучаються до великих зборів, як от на автівки. Зокрема, одну із таких ініціатив провів Молодіжний простір Home’ЯК зі Здолбунова. За два тижні місцеві жителі принесли понад півтори тонни книг. Усе здадуть на макулатуру, а на виручені кошти замовили парафін для виготовлення окопних свічок. А як у інших? В рамках нашого проекту "Ну, що там у вас", наш колега Олександр Іващенко із Черкас розповість як книгами допомагають ЗСУ на Черкащині.

Ми поцікавилися у підписників нашого телеграм-каналу "Що вони роблять з особистими книгами, виданими в радянські часи та/або російською мовою?".

І отримали такі результати:

17% кажуть "Здаю на макулатуру",
5% - Здав(ла) під час акції на підтримку ЗСУ, 40% опитаних Залишили на розпалювання пічки (каміну) вдома, 38% відповіли, що не мають таких книг. 

Читайте також: Ну що там у вас: Яка ситуація із захворюваністю на грип та коронавірус у Чернівецькій області та на Рівненщині