Викладачка, яка у Рівному застрелила чоловіка та намагалася вбити доньку, знову постане перед судом. Ірину Ігнатюк суди двох інстанцій визнали неосудною та відправляли на лікування у психіатричні заклади. Спершу — із суворим наглядом, потому — зі звичайним. Нещодавно Верховний суд повністю задовільнив вимоги батьків вбитого чоловіка та скасував попередні рішення судів як незаконні.

5 вересня 2020 року у подружжя Ігнатюків розгорівся конфлікт, внаслідок якого 44-річна Ірину Ігнатюк дістала зброю та вистрілила у свого чоловіка та 13-річну дочку. Від пострілів чоловік помер на місці, а дівчинку госпіталізували до лікарні. Після цього жінка намагалася і собі вкоротити віку пострілом у скроню. Під час слідчих дій Ірина Ігнатюк жодних свідчень не давала. А Рівненський районний суд визнав жінку неосудною і відправив у психіатричний заклад з суворим наглядом.

Тоді з таким рішенням суду категорично не погодилися батьки вбитого чоловіка Юрія Ігнатюка. І вимагали покарання для вбивці свого сина.

Ба більше, потому адвокати Ірини Ігнатюк подали позов до Рівненського апеляційного суду, аби обвинуваченій змінили психіатричний заклад з пом'якшеною формою тримання. Суд цієї інстанції виніс ще більш приголомшливе рішення для батьків загиблого.

Представники батьків вбитого пішли шукати справедливості до Верховного суду України. Чотири дні тому у суді визнали рішення у двох попередніх судових інстанціях незаконними та направили справу на новий розгляд. Втім, адвокат Леонід розповідає, у Верховному суді його здивувала позиція представника генеральної прокуратури, який підтримував позицію вбивці.

 

Згідно з рішенням Верховного суду тепер цю справу знову розглядатимуть у Рівненському районному суді. Леонід Волошин каже, там наполягатимуть, аби суд вивчив усю доказову базу у цій справі. Та вимагатимуть більш комплексних експертиз для Ірини Ігнатюк.

За словами обвинувачення, нині ексвикладачка НУВГП Ірина Ігнатюк перебуває на лікуванні у Острозькій обласній психіатричній лікарні. В телефонній розмові керівник закладу Вадим Бондарчук розповів, через лікарську таємницю не може повідомляти інформацію про будь-яких пацієнтів лікарні. Відтак, чи дійсно там проходить лікування Ірина Ігнатюк - питання залишається відкритим. Незабаром у Рівненському районному суді визначатимуть осудність чи неосудність останньої. Батьки Юрія Ігнатюка сподіваються на справедливе покарання для вбивці свого сина.

Читайте також: Слизька дорога чи неуважність - у Рівненському районі сталось дві ДТП, 5-ро людей постраждали (ВІДЕО)