У Рівному за матеріалами СБУ судитимуть зрадницю, яка перейшла на бік ворога та очолила окупаційні органи влади на Донеччині

Співробітники рівненського управління СБУ здійснюють системну роботу із нейтралізації внутрішніх загроз державній безпеці України та активно виявляють колаборантів й зрадників.

Слідчі СБУ регіону встановили, що жителька Донецької області прийняла пропозицію представників окупаційної адміністрації та зайняла посаду «керуючої справами Садовської селищної адміністрації», де і надалі продовжує виконувати злочинні укази голови терористичної організації «днр» пушиліна.

Крім цього, вказана особа, у якості секретаря дільничої комісії, прийняла безпосередню участь в організації та проведенні протягом 23-27 вересня 2022 року псевдореферендуму про приєднання тимчасово окупованих території Донецької області до складу російської федерації.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скерований обвинувальний акт стосовно вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

- ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України – умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України;

- ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – участь громадянина України в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території;

- ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України – пособництві державі- агресору, тобто у вчиненні громадянином України умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору, окупаційній адміністрації державі-агресора, з метою завдання шкоди Україні, шляхом реалізації рішень та дій держави-агресора, окупаційної адміністрації держави-агресора.

Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі. 

Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ у Рівненській області.

Читайте також: Житель Волині спробував дати хабаря вараським поліцейським