На Рівненщині чоловіки виготовляють буржуйки для військових. Відправляють їх в Бахмут, Соледар, під кордон із білоруссю та на полігони. Робота кипить на одному з сільських подвір’їв. Окрім буржуйок, люди відправляють військовим фрукти з власного саду. Про людську небайдужість, у сюжеті далі.

Село Малинськ на Рівненщині, тут на одному із сільських дворів розгорнули виробництво буржуйок. Сергій Панасович розпалює одну з нещодавно зроблених.

На 4 години горіння такої буржуйки йде близько 3-ьох літрів відпрацьованого мастила. Є також і варіант з розпалюванням на дровах.

Продумують буржуйки до деталей. Висоту окопного обігрівача можна регулювати за допомогою ніжок. А виготовили їх із старих шкільних парт.

До кожної буржуйки майстри додають ще й додаткові принади.

До повного комплекту не вистачає лише яблук. Власник господарства, на дворі якого розгорнули виробництво буржуйок, має декілька гектарів саду і цьогорічним урожаєм ділиться з військовими.

Чоловіки вже встигли передали 25 буржуйок. Відправляли їх в Бахмут, Соледар, під кордон із білоруссю та на полігони.

Допомагають військовим чоловіки не лише буржуйками, робили полички для лежання до штабних машин, а ще отримали акумуляторні батареї, на фронті вони багатофункціональні і дуже потрібні воїнам.

Акумулятори згодом відправляться до військових. Зупинятись волонтери не планують, проте мають потреби в матеріалах.

А долучитись до допомоги майстрам можна за реквізитами банківської карти, які бачите на екрані. Чоловіки, не лише не припиняють допомагати захисникам, а й готуються до можливого наступу з боку білорусі. Думають про оборону. Напрацювань вже багато, але про це поки воліють мовчати. Після перемоги обіцяють розкрити секрети.

Читайте також: Не змерзнути і не спітніти: як одягнутися в морозну пору