У воєнний час особливо затребуваними стали водії та трактористи різних категорій. Унікальну нагоду навчитися водити і обслуговувати відразу декілька видів с/г техніки отримали безробітні Рівненської області.

 Про це повідомили у Рівненському центрі ПТО ДСЗ.

Професійну підготовку робітників для сільського господарства пропонують в Олександрійському навчальному відділенні Рівненського центру ПТО ДСЗ. Для хорошого результату навчання тут створено сучасний парк спеціалізованої с/г техніки, слюсарну майстерню, майданчики для відпрацювання керування транспортом, оснащені кабінети спецтехнологій. 

Іван Ішунькін із Гощі за попереднім досвідом роботи – будівельник. Вирішив не гаяти часу і здобути, на його думку, ще більш затребувану професію тракториста-машиніста.

«Зруйновано житлові будинки, промислові приміщення, школи… Усі ці завали потрібно якнайшвидше розбирати, аби відбудовувати наші міста і села. Вважаю, що професія тракториста дуже буде потрібна після війни. Планую вчитися і далі, хочу працювати на навантажувачі».

19-річний Андрій Степанюк із Гощанщини продовжить сімейну справу. Батько передав сину трактор, отож, потрібні знання і кваліфікація, аби успішно працювати. У домашньому господарстві є й комбайн. І саме це навчання дозволить юнакові приборкати залізних коней.

Професійна підготовка кваліфікованих робітників тривала 11,2 місяця. За цей період слухачі опанували теоретичні знання з будови транспортних засобів і, головне, мали можливість керувати тракторами та комбайном в умовах реального поля. На навчальних гектарах майбутні робітники відпрацювали усі агротехнологічні процеси вирощування с/г культур: дискували, орали, сіяли, лущили, жнивували…

Більше інформації про формування груп слухачів та умови навчання – на офіційному сайті cpto.rv.ua

Читайте також: У Рівному навчають адміністраторів закладів