Програма медичних гарантій покриває усі види медичної допомоги для пацієнтів з онкологією.

Діагностика

Безоплатними за направленням є шість досліджень для раннього виявлення онкології: мамографія, цистоскопія, гістероскопія, бронхоскопія, колоноскопія та гастроскопія.
Пацієнт з підозрою на онкологію має право на безоплатну діагностику в амбулаторних і стаціонарних умовах. Це лабораторні аналізи (аналіз крові, спинномозкової рідини тощо) та інструментальні дослідження ( МРТ, КТ, УЗД тощо).

Хіміотерапія та радіологічне лікування

Пацієнт з підтвердженим онкологічним діагнозом має право на безоплатне лікування в амбулаторних або стаціонарних умовах. Лікування включає лабораторні та інструментальні дослідження. А також ліки, інтенсивну терапію, кисневу підтримку, знеболення.

При радіологічному лікування – променеву терапію, забезпечення медичними виробами для проведення радіотерапії тощо.

Безкоштовним є також хірургічне втручання, якщо воно необхідне.

Лікування гематологічних та онкогематологічних захворювань

Пацієнти з такими захворюваннями мають право на безоплатну діагностику, лікування, різні види досліджень та супровід в амбулаторних та стаціонарних умовах.

Крім того, для них передбачено лікування методом еферентної терапії або із застосуванням аферезу клітин крові, трансфузійна підтримка, інтенсивна терапія, киснева підтримка, знеболення.

Ліки

Пацієнти з онкологією забезпечуються ліками за кількома напрямами. Це дороговартісні ліки, які централізовано закуповує держава. Перелік ліків https://cutt.ly/fHwx7PR

Супровід, реабілітація та паліативна допомога

Коли пацієнт з онкологією досягає ремісії, його супровід також безоплатний. Лікар може направити пацієнта на реабілітацію в амбулаторних або стаціонарних умовах.
Якщо пацієнт потребує паліативної допомоги, він може отримати її за направленням лікаря.