Школярка з Вараша продає власноруч розмальовані картини, а кошти спрямовує на потреби військових. Дівчинці вже вдалося заробити більше 50 тисяч гривень. Хоча малювати 9-ти річна Марта почала нещодавно. Юна художниця щодня малює картини, аби допомогти захисникам.

Четвертокласниця Марта Пилипчук ні дня без фарб та пензля. Малює дівчину - українку. Навіть вночі працює.

Марті 9 років. Живе у місті Вараш. Бажання малювати з'явилось під час війни. Картини розмальовує за номерами. Своє хоббі вирішила перетворити на благочинність.

За перші гроші дівчинка придбала наступну заготовку і знову намалювала картину. Виручені кошти віддали на ЗСУ. Ініціативу школярки підтримали і почали замовляти у неї картини. Всі на патріотичну тему. Виручені кошти для захисників.

З осені дівчинка намалювала вже 72 картини. Вдалось заробити 52 тисячі гривень. Постійно отримує нові замовлення.

Зазвичай, на одну картину за номерами, Марта витрачає до 3 днів. А буває, що може і за півдня впоратися. Її картини є не лише в різних містах України, а й в Німеччині і Туреччині. У рідному Вараші, полотна юної художниці є майже у кожному закладі.

На користь українських захисників продовжує працювати Марта Пилипчук. Уже сім її картин у військових, під Бахмутом. Дівчинка вірить у перемогу України і чекає поїздки на море, в український Крим.

Марта впевнена, що невдовзі всі тимчасово окуповані території, наші бійці відвоюють і пазли усіх областей і Криму обов’язково складуться в єдину карту України.

Читайте також: Рівнянка шукає охочих придбати її вишиту картину, щоб перерахувати кошти для ЗСУ