Драматургія в умовах війни. Рівненські театри від початку повномасштабного вторгнення перевтілились у волонтерські штаби. Та попри обстріли і відключення світла, театральне мистецтво продовжує свій розвиток. Як вплинула війна на сценічне життя Рівного, дивіться далі у сюжеті.

 Попри повномасштабне вторгнення, театральне життя Рівненщини продовжує свій розвиток. Театр ляльок працює для своїх глядачів. Вони не зупинилися навіть після повномасштабного вторгнення. Директор закладу, розповідає, що ні відключення світла, ні повітряні тривоги не завада для акторів дарувати радість глядачам.

Повномасштабна війна вплинула і на тематику вистав. З'явились спектаклі, які відображують реалії сьогодення.

Також, у театрі ляльок діє волонтерський штаб. Тут небайдужі рівняни плетуть сітки для військових. Пані Ольга з травня ходить у театр аби всіляко допомагати ЗСУ.

У Рівненському драм-театрі від початку війни теж займаються волонтерством. Розповідають, театру довелось закритися, натомість відкрили волонтерський штаб. Та коли виріс запит від глядачів - вирішили відновити драматургічне життя.

У драм-театрі розповідають, повномасштабна війна внесла зміни у сприйняття вистав. Навіть на ті, з якими виступали ще до повномасштабної агресії росії.

Попри повномасштабну війну, рівняни та гості міста продовжують ходити на вистави. Це допомагає отримати емоційну розрядку від війни.

Читайте також: Історичну будівлю органного залу у Рівному прикрашатиме меморіальна дошка Серафиму Кашубі