Десятки людей з лампадками зібрались, аби вшанувати пам'ять почесної громадянки Рівного. Надія Косміаді - донька видатного художника Георгія Косміаді. Більшу частину свого життя меценатка прожила у вимушеній еміграції, але завжди хотіла повернутись до рідного міста - і повернулась. Тут вона зробила великий внесок у мистецьке життя, за що отримала звання почесної громадянки Рівного.

2016 рік. Надія Косміаді, донька відомого художника Георгія Косміаді, повертається до Рівного після вимушеної пів столітньої еміграції.

По поверненню пані Надія привозить з собою роботи свого батька. Згодом створила арт-галерею його робіт, поряд з будинком, де проходило її дитинство. Окрім цього, меценатка організувала понад 80 виставок мистецьких доробків Георгія Косміаді та його учнів, за що у 2019 році отримала звання почесної громадянки Рівного.

1 лютого 2022 року життя Надії Косміаді обірвалось, та пам'ять про неї жива, так говорять ті, хто прийшов вшанувати її під будівлею арт-ательє імені її батька.

Після спогадів про Надію Косміаді , десятки рівнян вшанували і пам'ять її батька. Адже родина Косміаді зробила величезний внесок у мистецьке життя Рівного.

Читайте також: Історичну будівлю органного залу у Рівному прикрашатиме меморіальна дошка Серафиму Кашубі