Верховний суд України відправив на новий розгляд до суду першої інстанції резонансну справу Ірини Ігнатюк, доцента кафедри НУВГП, яка 05.09.2020 року застрелила свого 45-річного чоловіка та намагалася застрелити свою доньку.

Нагадаємо, на початку вересня 2020 року у Білій Криниці, що неподалік Рівного, 44-річна викладачка Ірина Ігнатюк застрелила свого чоловіка та чотирма пострілами намагалася вбити 13-річну доньку. Після цього мала намір застрелитись сама.

У квітні 2021 року Рівненський районний суд виніс рішення, яким призначив Ігнатюк Ірині застосувати примусовий захід медичного характеру перебування в психіатричному закладі з суворим наглядом. А 19 вересня 2022 року Рівненський апеляційний суд задовольнив апеляцію адвокатів Ірини Ігнатюк щодо переведення її з суворого режиму тримання у звичайний режим. Натомість апеляцію потерпілої сторони, яка вимагала проведення повторної експертизи щодо підтвердження її неосудності, суд відхилив.

Потерпіла сторона, а саме батьки вбитого Юрія Ігнатюка, не погодились з рішенням суду та подали апеляцію з вимогою провести повторну психіатричну експертизу, адже переконані, що жінка є осудною. А ще припускають, що за «потрібний» висновок експертизи були заплачені гроші.

Про це у розмові журналістам розповіла матір вбитого Олеся Ігнатюк.

Як повідомив Леонід Волошин, голова АО «Волошин і партнери» сьогодні, 2 лютого 2023 року Верховний суд повністю задовольнив вимоги адвокатів батьків вбитого Юрія Ігнатюка та скасував як незаконні:

- ухвалу Рівненського районного суду від 29.04.2021 року, якою визнано неосудність вбивці з застосуванням заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом;

- ухвалу Рівненського апеляційного суду від 19.12.2022 року, згідно якої відносно вбивці змінено заклад з суворим наглядом на наклад з звичайним наглядом.