В межах реалізації Всеукраїнського проєкту „Клас безпеки”, метою якого є навчання дітей та молоді правилам пожежної й мінної безпеки, а також цивільному захисту, ознайомлення з алгоритмами дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги, сьогодні 01 лютого в Радивилівському ліцеї №2 імені П.Г. Стрижака, що у місті Радивилів Дубенського району почав роботу такий спеціалізований клас безпеки.

Це вже 15-й по рахунку клас безпеки, що функціонує на Рівненщині.

Приміщення забезпечене усім необхідним навчальним матеріалом, за допомогою якого школярі зможуть в інтерактивній формі швидко опанувати правила пожежної безпеки, а також вчитимуться діяти у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів.

Перший урок у новому класі провели майстри Здолбунівських територіальних курсів III категорії НМЦ ЦЗ та БЖД спільно з провідними інспекторами Дубенського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області.

Учнів ознайомили з локаціями та в ігровій формі, використовуючи відеоматеріали, донесли дітям життєво важливу інформацію, яка допоможе зберегти життя, а також навчить відповідальному ставленню до власної безпеки.

Також, діти спробували себе в ролі рятувальників, примірявши елементи спорядження та виконавши умовні завдання.

Про це повідомляють в ГУ ДСНС в Рівненській області.

Читайте також: Вже третя група слухачів: у Рівному навчають операторів дронів