Навчитись керувати безпілотником за 4 дні. У Рівному навчають операторів дронів. Курси стартували восени минулоріч і набули популярності. Вже сформували третю групу слухачів. Теорія поєднана з практикою. Як керують безпілотником, дивіться у сюжеті.

Роман вчиться керувати дроном. Працює в аграрній сфері. Такі вміння йому потрібні у роботі.

За 4 дні - 10 слухачів отримають базові знання у керуванні безпілотниками. Цих навичок певні, вистачить і для того аби власноруч виготовляти дрони.

Польоти, маневри, обробка відзнятого фото і відеоматеріалу. Це практична частина навчань. Теорія передбачає будову дронів, юридичні аспекти, погодні умови та охорону праці.

Вперше ці курси запустили восени 2022 року, їх слухачами були як цивільні, так і військові. Організували курси за ініціативи державної служби зайнятості у Рівненській області. Для тих, хто стоїть на обліку як безробітний - навчання безкоштовне. Для інших коштує біля двох тисяч гривень.

Наразі здобуває знання вже третя група слухачів. Незабаром, не лише базові, а й спеціалізовані курси планують створити, до прикладу, для аграріїв, будівельників, екологів чи викладачів закладів освіти. 

Читайте також: Жителі Рівненщини можуть отримати від 50 до 250 тис. грн на започаткування чи розвиток бізнесу