Наруга над могилами чи вимушене зрізання дерев? Мова йде про історичне кладовище "Грабник" і старі дерева на його території. Містяни обурилися варварським діям комунальників. Мовляв, роботи ведуть з грубими порушеннями і навіть вчиняють наругу над могилами. У міській раді запевняють - це вимушені заходи. Деталі знає Павло Невесенко.

Ця історія набула розголосу після опублікованого посту у соцмережах рівнянки Галини Данильчук. На світлинах видно зрізані дерева, які лежать на старих могилах. Така картина викликала обурення містян.

Авторка посту розповідає - кладовище Грабник є історичним місцем для Рівного. Тут поховані, як невідомі воїни УПА, так і видатні постаті в історії України.

Кладовище Грабник знаходиться на балансі Рівненського спецкомбінату, а дозволи на будь-які роботи там видає департамент інфраструктури і благоустрою. Втім жоден з керівників цих установ на зв'язок з журналістами не вийшов, аби прокоментувати цю ситуацію. Натомість у міськраді повідомили - дерева на кладовищі Грабник знесені згідно з усіма погодженнями. Бо дерева аварійні і могли зруйнувати не тільки огорожі, але й пам'ятники.

Натомість, керівник відповідного департаменту Руслан Гудима змовчав той факт, що після зрізання дерев пошкодили певні могили та огорожі на кладовищі. Та й чи дійсно усі 14 дерев були аварійними - усе це викликає чимало запитань, розповідають краєзнавці.

В результаті зрізали дерева, бо ті могли пошкодити могили на кладовищі. Та натомість комунальники все ж зашкодили самостійно. І не лише могилам, але й благоустрою історичного кладовища у Рівному. Хто-зна, якби цю історію не винесли на загал - чи прибирали б залишки дерев з грабника.

 Читайте також: 12-річна письменниця з Рівненщини випустила у світ книгу