Як не зламатися підлітку у нашому не дуже гуманному суспільстві, булінг та проблеми виховання в сім'ї - про все це написала у своїй книзі 12-річна письменниця Ірина Рачковська. Книга "Щелепа, у якій риба" стала третьою для авторки, втім першою, яку випустило серйозне видавництво. Більше про це дивіться далі у сюжеті.

Саме так описує головного героя Тараса у книзі "Щелепа, у якій риба" авторка Ірина Рачковська. Він стикається з проблемами виховання у сім'ї та булінгом у школі. Після чого переїжджає жити до тітки. Головний герой є прототипом реальної людини з кола знайомих авторки книги. Але оскільки остання любить фентезі у книзі присутні відповідні моменти. Книга народилася з історії, яку 12-річна письменниця готувала для конкурсу. Ірина Рачковська розповідає, чому її творіння отримало таку назву.

Ірина Рачковська донька Ірини Баковецької письменниці, яка відома своїми книгами Пластилін та Торчки, або Ґрант на контрабанду. Остання розповідає не втручалася з творчими настановами для доньки.

Книгу "Щелепа, у якій риба" видало видавництво Саміт-Книга, яке виступає партнером у проєкті "Книжкова поличка України". Відтак книгу Ірини Рачковської зможуть побачити і за кордоном. Поки ж остання чекає, коли її книга з'явиться на поличках магазинів та думає про майбутні письмові твори.

Читайте також: Для всіх закоханих. У Рівному з концертом виступить найяскравіший композитор і піаніст-неокласик Єгор Грушин