Обміняти старі лампочки розжарювання на нові, енергозберігаючі ЛЕД-лампи. Така можливість є у кожного жителя нашої області. Чиновники кажуть, якщо подібний проєкт буде успішно реалізовано - Рівненщина зможе економити від 30-ти до 40-ка МВТ електроенергії. Чи багато охочих здійснити обмін та що для цього потрібно - дивіться далі у сюжеті

Пан Ярослав прийшов до одного з відділень "Укрпошти" у Рівному, аби отримати LED-лампи. Вже тривалий час користується такими у своєму домогосподарстві. Втім, має і старі. Тож обміняти останні на більш енергоефективні - це економія не тільки для себе, а й для усієї країни, стверджує чоловік.

В обласному центрі обміняти лампи можна у 23-трьох відділеннях. Далі - планують надати таку можливість і мешканцям районних центрів. Керівник рівненської "Укрпошти " Вадим Мосаковський розповів, скільки ламп надійшло до нашої області.

Заступник начальника Рівненської обласної військової адміністрації Ігор Тимошенко розповідає, проєкт знизить споживання електроенергії. Йдеться про потужність від одного до півтора гігавата в межах держави.

Для того аби обміняти старі лампи на більш енергоощадні з собою потрібно мати паспорт та ідентифікаційний номер. Старі лампи повинні бути у робочому стані та цілими. Оператор поштового відділення Тетяна Томчик розповіла, чи користується популярністю ініціатива з обміну.

Додає, одна людина може обміняти лише 5 таких ламп. Відвідувачам також пропонують вибір. Охочі обміняти лампи на нові, можуть вибрати їхню потужність. Варіантів два: на 60 та 75 Ват. Обмін здійснюється за підтримки Європейського союзу, останній профінансував закупівлю 30 мільйонів ЛЕД-ламп. Ще 5 мільйонів надасть уряд Франції.

Читайте також: На Рівненщині з початку розгортання Пунктів Незламності їх відвідали понад 35 тисяч мешканців області