Безпритульних тварин на території громади з кожним роком стає менше, але все ж таки вони є. Зрештою не в усіх власників тварин є можливість їх утримувати. Так сталося і з пані Світланою з Гощі, яка не так давно зламала ногу. Жінка живе одна і наразі сама потребує допомоги. Тож доглядати за її домашніми улюбленцями нікому.

З проханням прилаштувати своїх собачок пані Світлана звернулась до керівниці громадської організації «еко Рейд» Олесі Божок. На сьогоднішній день одну з них уже прийняли в рівненському притулку для собак. Другу просто не змогли впіймати.

Відловлювати собак, розподіляти їх по притулках, або ще гірше, присипляти - це не розв’язання проблеми, - каже Олеся Божок. - Популяція собак-безхатченків швидко поновлюється. Тому наразі єдиним дієвим способом боротьби зі збільшенням кількості безпритульних чотирилапих є їх стерилізації.

До слова кажучи, взавтра, 28 січня, на території Гощанська територіальна громада, а саме в Гощі, Симонові й Дмитрівці, провідні спеціалісти ветмедицини з Квасилова Андрій та Мар’яна Павельчуки стерилізуватимуть чотирилапих. Загалом заплановано прооперувати 58 собачок.

Наступний виїзд спеціалістів відбудеться 18 лютого. Працюватимуть у Жаврові.

Якщо хтось із власників тварин вбачає потребу в їх стерилізації, то може звертатися безпосередньо до керівниці ГО «еко Рейд» Олесі Божок. Тел.: 068-05-36-507, вайбер – 098-32-96-721.

Про це повідомляють в Гощанській селищній раді.

Читайте також: На Рівненщині поліцейські-психологи практикують сучасні методи подолання стресу