Піклуючись про психоемоційний стан своїх колег та здійснюючи психологічний супровід поліцейських і членів їхніх родин, фахівці служби переймають кращий світовий досвід та впроваджують у своїй діяльності новітні методи підтримки ментального здоров'я.

У рамках реалізації Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською, психолог Тетяна Ващишина після проходження відповідного навчання та супервізійної підтримки у своїй діяльності застосовує інноваційний нейротерапевтичний метод пропрацювання психотравми - Брейнспотінг (Brainspotting).

Це дієва система нейтралізації психологічних травм, які є причиною багатьох обмежень у поведінковій лінії особистості. Вказаний метод дозволяє позбутися так званих «мозкових плям» і на глибинному рівні ефективно змінити сприйняття навколишнього світу. Як показують спостереження, завдяки цій методиці психологічний стан помітно покращується вже після першої сесії.

Поліцейські психологи систематично проводять моніторинг психоемоційного самопочуття особового складу, за результатами якого вживаються заходи психопрофілактичного характеру для підтримання їх оптимальної працездатності.

Про це повідомляють в ГУНП в Рівненській області.

Читайте також: Діти загиблих героїв з Рівного відвідають США