З метою покращення інформування голів та мешканців об'єднання співвласників багатоквартирних житлових будинків Рівненщини про найактуальніші правила безпеки життєдіяльності та використання даної інформації для загального користування, рятувальниками Головного управління ДСНС України у Рівненській області були розроблені листівки з універсальним носієм інформації як QR-код.

Адже стрімкий розвиток інформаційних технологій та масове використання мобільних телефонів, смартфонів, ноутбуків та планшетів дає можливість швидкого доступу до будь-якої інформації через QR-коди.

Співробітники ДСНС розробили листівки з QR-кодами окремо для голів та мешканців ОСББ.

На QR-код була завантажена інформація на різні безпекові теми, де громадянам в доступній формі надається інформація про заходи життєзабезпечення та безпеки при відсутності електропостачання в багатоквартирних житлових будинках. Порядок заповнення та перебування у захисних спорудах цивільного захисту, а також ризики пов'язані з використанням для обігріву квартир альтернативними джерелами енергії.

Будь-який смартфон або гаджет легко зможе розшифрувати QR-кодовану інформацію. Для цього потрібно лише скористатися камерою мобільного пристрою зі встановленою програмою для розпізнання QR-коду. Навести камеру на QR-код та швидко отримати інформацію.

Такі листівки рятувальники ДСНС Рівненщини планують розповсюджувати в усіх ОСББ Рівненської області.

Про це повідомляють в ГУ ДСНС в Рівненській області.

Читайте також: Постраждалим від насильства: у Рівному працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги