У Сарненському районі нетверезий водій хотів "домовитися" із поліцейськими і пропонував 10 000 грн хабаря.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Рівненщини.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі слідчі розпочали досудове розслідування. Загалом за 20 днів 2023 року поліцейські територіальних підрозділів зареєстрували 11 кримінальних проваджень за частиною 1 статті 369 КК України.

Учора, 20 січня, о 02:40 на автодорозі «Київ-Ковель-Ягодин» на блок-посту у колишньому Рокитнівському районі поліцейські під час дії комендантської години зупинили автомобіль «Ford Transit».

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці виявили у 28-річного жителя села Остки ознаки алкогольного сп’яніння. Втім, від огляду той відмовився. Крім того, у нього були відсутні документи на транспортний засіб та посвідчення водія.

Порушник неодноразово просив його відпустити та просив вирішити питання на місці. Попередження про кримінальну відповідальність за статтею 369 ККУ чоловіка не «вгамували». Чоловік продовжив пропонувати 10 тисяч гривень, казав, що його батько зараз привезе кошти, оскільки при собі такої суми не має. Усі дії задокументовані на нагрудну камеру.

На місце події працівники відділення поліції №2 (м. Рокитне) Сарненського РВП викликали слідчо-оперативну групу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

Крім того, поліцейські склали на порушника ще й адміністративні матеріали за частиною 1 статті 126, частиною 2 статті 122 та частиною 1 статті 130 КУпАП. Відтак, окрім адмінвідповідальності тепер йому загрожує ще й кримінальна.

Читайте також: Була позбавлена водійських прав: киянка пропонувала правоохоронцям Рівненщини 5 тисяч гривень (ВІДЕО)