У Квасилові відкрили амбулаторію після капітального ремонту. Майже півтора року, мешканці змушені були їздити на прийом до Рівного. А тепер тут працюватиме три сімейних лікарі. Роботи обійшлись місту у 7 мільйонів гривень. Що кажуть місцеві та влада - дізнавався Дмитро Тригубець.

Міський голова Рівного та головний лікар ЦПМСД "Центральний" Олег Шрам привітали мешканців Квасилова з відкриттям амбулаторії. Для квасилівчан ця подія і справді схожа на свято: адже донедавна аби відвідати сімейного лікаря їм доводилось їхати до обласного центру.

Закрили на ремонт - мед. установу в липні 2021 року. Адже у приміщенні протікав дах, а через сирість та плісняву на стінах приймати пацієнтів було неможливо. Та й НСЗУ за таких умов просто б припинило б фінансування закладу.

Ірина Бренич - одна з трьох сімейних лікарів, які повернулись до медзакладу. Окрім цього, жінка - педіатр. Показує нам свій новий кабінет.

У мешканців буде можливість відвідувати тут і лікаря-гінеколога. Загалом штат амбулаторії - 16 працівників. Квасилівчани кажуть, новими умовами та ремонтом задоволені.

Очільник рівненської "первинки" та мер привітали усіх присутніх. Не було можливості виступити перед громадою лише у секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна. Йому лаврів та оплесків сьогодні не дісталось. Голова Рівненської територіальної громади розповів, скільки коштував платникам податків - проведений капітальний ремонт. А також про допомогу благодійників, яку йому вдалось організувати.

Попри відкриття для квасилівчан роботи тут ще не завершені. Ще потрібно відремонтувати та утеплити бокову стіну. Коли це все зроблять - питання залишається відкритим.

Також у кабінеті гінеколога поки немає відповідного крісла. І кров тут можуть брати лише з пальця. Втім, квасилівчани сподіваються, що усі недопрацювання буде виправлено найближчим часом.

Читайте також: На Рівненщині продовжують розвивати мережу ЦНАПів