Сьогодні, 20-го січня - в Україні вшановують захисників Донецького аеропорту. Їх обстрілювали і вдень і вночі, а вони тримались до останнього. За незламність їх прозвали кіборгами. Героїчна оборона летовища тривала 244 дні. Чимало наших захисників полягло за важливий стратегічний об'єкт. А ті, яким вдалося вижити, у цей день віддають належне своїм побратимам.

Донецький аеропорт. Простріляний, мов решето. 244 дні тривала його оборона. Незламних захисників терміналу прозвали кіборгами.

По ним били і вдень і вночі, їх труїли газом і трощили артилерією а вони стояли до останнього. Кіборги вистояли, не вистояв бетон.

2012 рік відкриття нового терміналу у Донецьку. Летовищем встигли скористатись близько мільйона пасажирів. Однак російське вторгнення, поставило хрест на мирній історії аеропорту. Наприкінці травня 2014 цей стратегічний об'єкт знову контролювали українські військові, та вже восени того ж року за нього почались запеклі бої.

З приходом холодів у руїнах аеропорту ставало тільки гарячіше. В якийсь момент доставляти провізію та змінювати воїнів стало майже неможливо. Російськи найманці тиснули звідусіль. В самому пеклі протистояння тоді був і Федір Мисюра.

За декілька днів ворог підірвав один з терміналів,в той день загинуло 58 українських захисників. Загалом 101 військовослужбовець віддав життя обороняючи ДАП. Поранень зазнали 440 людей, ще 9 зникли безвісти. 24 січня 2015 року кіборги остаточно покинули аеропорт.

Читайте також: На Рівненщині продовжують укріпляти кордон та прикордоння