На Рівненщині розпочали вакцинувати дітей від коронавірусу. Медики отримали 600 доз послабленої вакцини для дітей від п'яти до одинадцяти років. Тож охочі щепити дитину від COVID-19 уже можуть записуватися у свого сімейного лікаря. Скільки малюків уже вакцинували від цієї недуги, дізнавалася наша Ольга Данілюк.

Станом на 18 січня десять дітей уже отримали свою вакцину. Щепили дітлахів 5-11 років у селі Бугрин Гощанського району. Решта медичних закладів ще чекають поки на вакцинацію запишеться необхідна кількість охочих.

П`ятеро батьків уже записали на вакцинацію своїх дітей у цей заклад.

Після отримання першої дози через 21 день необхідно буде прийти у заклад за другою. Найперше, лікарі рекомендують вакцинуватися дітям з груп ризику.

Захистити свого шестирічного сина від тяжких наслідків коронавірусу хоче і рівнянка Ірина.

За словами медиків одним із головних протипоказань до щеплення від COVID-19 конкретною вакциною є важка алергічна реакція на компоненти вакцини чи на першу дозу вакцини. І якщо у дитини підвищена температура тіла - вакцинацію краще відтермінувати. 

Читайте також: "Щодня чекаю, що почну ходити": на Рівненщині створюють Центр реабілітації військових зі спінальними травмами (ВІДЕО)