Майже 60 тисяч вимушених переселенців зареєстровано на Рівненщині. Найбільше з Київщини та Донбасу. Для когось наш край став другою домівкою, а хтось відкрив чи релокував сюди свій бізнес. Ба більше, за словами чиновників Рівненщина досі на першому місці за можливістю приймати переселенців. Скільки і ще наших співгромадян може прихистити область та яка нині ситуація з внутрішньо-переміщеними особами - дивіться далі у сюжеті Дмитра Тригубця.

Тетяна Кознієнко з сином Олегом - покинули рідну Сумщину. Поки чоловік Віталій захищає Україну в лавах Збройних Сил, вони мешкають у Клесові. Переїхали на Рівненщину від початку повномаштабного вторгнення росіян.

Більше 14-ти мільйонів українців через повномаштабне вторгнення рф - були змушені покинути свої домівки. Близько 8-ми мільйонів з них - внутрішньо-переміщені. В межах Рівненської області статистику тих, хто змінює реєстрацію фіксують щодня.

І це тільки ті, хто офіційно зареєстрований. Останні, можуть отримати допомогу від держави: в розмірі 2220 гривень щомісяця на кожного члена сім'ї. Допомагають і з житлом. Зачасту на базі гуртожитків освітніх закладів. Там створюються так звані місця компактного проживання.

Багато з тих, для кого Рівне чи область стала другою домівкою - переїхав із власною справою. Подружжя Михайла та Вікторії Новицьких, які покинули Херсон, бізнес та найбільше на півдні України видавництво. Тут у Рівному відкрили "Затишну книгарню".

До слова, найбільше внутрішньо-переміщених осіб, яких прийняла Рівненщина - з Києва та Київської області. На другому місці - уродженці Донецької області. Далі - мешканці Харківщини та Луганщини. Загалом, за потреби, наша область готова прийняти і ще 38 тисяч внутрішньо-переміщених осіб.

Читайте також: На Рівненщині переселенка виграла мікрогрант за програмою «Власна справа»