У Рівному волонтери разом з учнями та вчителями виготовляють окопні свічки для наших військових. Нині мають потребу у матеріалах для створення таких виробів - збирають парафін, залишки свічок, а також різноманітні бляшанки. Наш Павло Невесенко побував у школі де виготовляють окопні свічки. Про ініціативу учнів та технологію створення розповість далі у сюжеті.

Не дивлячись на канікули у 28-му ліцеї Рівного продовжують виготовляти окопні свічки. Спочатку нарізають спеціальний гофрований картон та роблять заготовки, скручують їх та закладають у бляшанки. Потому розчиняють гранульований парафін у воді.

Такі здавалося б не надто складні вироби вкрай необхідні нині на фронті. Волонтери розповідають отримують регулярні запити від військових на окопні свічки.

Виготовлення окопних свічок розпочалося у 28 ліцеї Рівного з звичайного майстер-класу вчителів для учнів. Потому діти захотіли свічки передати нашим захисникам. Так і вийшли на волонтерів. За невеликий проміжок часу учні з вчителями передали у найгарячіші точки фронту понад тисячу окопних свічок.

Невеличка окопна свічка горить дві години, якщо ж бляшанка більшої форми - вогонь тримається до семи годин.

Волонтери та учні 28 ліцею мають постійну потребу у матеріалах для виготовлення окопних свічок. Тож, якщо ви бажаєте долучитися до доброї справи приносьте усе необхідне до Рівненського ліцею № 28, або долучайтесь до фінансової підтримки. Відповідні реквізити ви бачите зараз на екрані.

НОМЕР КАРТКИ: 5375411408944481 - Шумарова Марина Володимирівна 

Читайте також: "Прид@рки, я живий!": "чіткий паца" з Рівненщини спростував чутки про свою "смерть" (ВІДЕО)