Викладала історію у рівненському виші та паралельно поширювала у соц. мережах ідеї "русского міра". Що чекає на доцента та заступницю декана одного з факультетів РДГУ та чи понесе остання відповідальність? Нашим журналістам вдалось поспілкуватись з студентами фігурантки кримінального провадження а також з колегами по роботі. Що вони розповіли - дивіться далі у сюжеті.

Рівненський державний гуманітарний університет. З дев'яностих до сьогодні - посаду заступника декана факультету історії, політології та міжнародних відносин очолює Ольга Сєвєрова. Жінку, компетентні органи підозрюють у поширені ворожої пропаганди.

Звинувачення серйозні. Тож ми вирушаємо до деканату, де нині працює жінка. Поруч - бачимо студентів. Як виявилось, магістрів, у яких Ольга Сєвєрова викладає не один рік. Розповідають, у них вона вела історію слов'янських народів.

Самої Ольги Сєвєрової на робочому місці немає. Декан факультету Історії, Політології та Міжнародних Відносин Валерій Шеретюк, розповів про роботу з освітянкою, яка перебуває в епіцентрі уваги силовиків. Пояснив, остання взяла відпустку за власний рахунок.

У прихильності до історії та культури власного народу нічого кримінального немає. Однак жінка, у 2017-му , на третьому році російсько-української війни у своєму фейсбуці викладає світлини з поїздки до Санкт-Петербургу. Ось фото - на фоні російського триколору. Ми запитали у студентів - як вони відреагували на таку діяльність викладачки у соц.мержах.

Втім, серед її студентства є і ті, хто не розділяє подібні думки. Одна з таких студентів - Ольга Герелюк. Навчалась на факультеті з 2013 по 2017 рік. Теж розповідає про курс "Історії слов'янських народів."

Як нам повідомили у поліції - підозри Ользі Сєвєровій поки не вручили. Після санкціонованих обшуків - їй інкримінують поширення забороненої символіки та пропаганду тоталітарного режиму. Поки підозри немає - у виші подальшу долю викладачки - не коментуватимуть. Якщо ж її вину доведуть - їй може загрожувати до 5 років позбавлення волі. Ми намагались зв'язатись з пані Ольгою, втім безуспішно. Ми залишаємо за Ольгою Сєвєровою право прокоментувати дану ситуацію.

 Читайте також: Білоруська готівка та брошури про "братній російський народ": що виявила СБУ на території Рівненсько-Острозької єпархії