До всесвітнього Дня футболу у Рівному відбувся відкритий урок двох об’єднаних інклюзивних секцій. На організований захід завітало 22 дитини з Острога та Рівного.

 Про це повідомили у Рівненській обласній асоціації футболу.

Основна мета інклюзивних секцій — залучити до футболу дітей з інвалідністю та через спорт допомогти їм соціалізуватися. На Рівненщині працює дві інклюзивні секції — у Рівному та Острозі.

Дітям довелося займатися у залі без освітлення, адже якраз час збігся із плановим відключенням.

«Сьогодні всесвітні День футболу і коли свято, то треба особливо пам’ятати про тих, кому більше потрібно доброти, уваги та чуйного ставлення. Сьогодні дві об’єднані групи й дітки з батьками проводять цей футбольний святковий день в такій, я думаю, що не світлій атмосфері України, але зі світлими очима і з теплими серцями», — поділився думками голова РОАФ Олексій Хахльов.

Спершу для дітей вчитель ліцею №27 Юрій Наконечний провів розминку. Згодом усі разом виконували вправи. Завершилося усе футбольним поєдинком. У всіх активностях брав участь гравець рівненського “Вереса” Дмитро Кльоц.

«Коли дивишся на дітей, вони завжди заряджають. При занятті із такими дітьми, ти це відчуваєш вдвічі сильніше. Ти бачиш як їм важко і згадуєш себе чи в роздягальні, чи на тренуванні, чи на футбольному полі й після таких зустрічей цю емоцію переносиш на гру і хочеться працювати ще наполегливіше», — поділився Дмитро Кльоц.

Читайте також: Яким був останній у цьому році матч рівненського "Вереса" (ВІДЕО)