Попри воєнний час ремонт приміщення психоневрологічного інтернату в селі Орлівка, що на Сарненщині , – завершено. Із роботами ознайомилися начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль разом із головою обласної ради Андрієм Караушем.

Сьогодні історичний момент. Адже це перший завершений будівельний проект на території Рівненщини у воєнний час. Тут є синергія центральної, обласної влади і щонайменше 10 благодійних організацій, - розповів Віталій Коваль.

Нагадаємо, очільник області звернувся до Мінсоцполітики з ініціативою реконструкції корпусу. Через громадську організацію вони виділили на ремонт 19,2 млн грн.

Реконструкцію корпусу на 150 місць розпочали у серпні. Тут утеплили фасад, замінили вікна, провели ремонт зовнішніх і внутрішніх мереж. А покрівлю будівельники відремонтували на волонтерських засадах.

Тож тепер в оновленому приміщенні є 44 житлові кімнати, кімната відпочинку, 13 приміщень для надання послуг.

Окрім підопічних, тут перебувають 174 переміщені особи з інвалідністю з Донецької області.

Подбали тут й про роботу в сьогоднішніх реаліях: облаштовували сучасне укриття, яке вміщає 350 людей.

Очільник області зауважив, що новизна цього проєкту у застосуванні теплового насоса, який працює від електроенергії. Завдяки благодійникам заклад отримав 50 кВт генератор, потужність якого достатнє для живлення і самого теплового насосу, і приміщення корпусу в цілому.

Також Віталій Коваль подякував кожному, хто долучився до реконструкції інтернату. Особливо медикам, які щодня піклуються про своїх пацієнтів.

Про це повідомляють в Рівненській ОВА.

Читайте також: З 1 січня пільги на комунальні послуги для військових почнуть виплачувати готівкою