Про це повідомила директорка департаменту соціальної політики облдержадміністрації Роза Слободенюк на засіданні Ради громад.

- Зараз ми перебуваємо в стані реформи. Вже з 1 грудня гарантовані виплати державою призначаються і виплачуються пенсійним фондом, а не соціальним захистом. З 1 січня всі виплати будуть монетизовані. До цього часу пільги для військових були перераховані в рахунках за оплату комунальних послуг. Дуже важливо в громадах донести інформацію до населення, адже люди зіткнуться з тим, що з нового року в платіжках буде вказана повна вартість за компослуги. Особливо, це стосується людей, які в силу своїх вікових обмежень, можливо, не до кінця розуміють, як цей процес відбувається, - розповіла Роза Слободенюк.

 

Зауважимо, що в березні був підписаний Закон "Про внесення змін до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” щодо уточнення норм, що врегульовують питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих Захисників та Захисниць України, та надання їм соціальних гарантій" №2121-IX (реєстр. №7151).

 

Цим законом розширено коло осіб, віднесених до учасників бойових дій та до осіб з інвалідністю внаслідок війни, доповнивши їх:

- добровольцями Сил територіальної оборони Збройних Сил України;

- особами, які увійшли у склад добровольчого формування територіальної громади та особи, які увійшли до складу громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону відповідно до Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону»;

- особами, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України.

Такій категорії осіб державою гарантується на сьогодні 50% знижка на житлово-комунальні послуги.

Джерело: Рівненська обласна рада.

Читайте також: Побутова техніка та меблі: на Рівненщині понад 1700 переселенців отримали допомогу від БФ "Рокада"