Після вчорашніх ракетних обстрілів, що уразили енергооб’єкти інших регіонів, ліміт потужностей на Рівненську область з боку НЕК «Укренерго» були знижені до 55% від потреби, повідомляє Рівнеобленерго.

Відтак, зазначають, в подальшому ситуація зберігатиметься складною і потребуватиме нашої витримки.

Як повідомляють у НЕК «Укренерго», через наслідки обстрілів частина електростанцій не зможе певний час працювати на повну потужність. У поєднанні з посиленням морозів в найближчу добу це зумовить збільшення дефіциту електроенергії в системі.

Для збереження балансу між виробництвом та споживанням електроенергії в УСІХ ОБЛАСТЯХ УКРАЇНИ запроваджено режим аварійних відключень. Першочергово електроенергію подаватимуть на об’єкти критичної інфраструктури.

Подаємо графіки погодинних відключень на 6 грудня 2022.

Графік Рівненська область

Графік Рівне

Рівнеобленерго намагатиметься максимально їх дотримуватися. Але у випадку надходження розпоряджень від НЕК «Укренерго» щодо термінового зменшення потужності для балансування енергосистеми, можуть застосовуватися додаткові відключення в екстреному чи аварійному порядку. В такому випадку тривалість відключень може змінюватися, повідомляють енергетики.

Читайте також: На Рівненщині досі не всі діти-переселенці забезпечені безкоштовним харчуванням в закладах освіти