Історія маленького села з великою повстанською славою у одній книзі. Тут про все: свою волинську ідентичність, героїчну боротьбу упівців, та сучасну історію. Ба більше, у селі де нині мешкає з пів тисячі людей, є справжні герої, які нині обороняють нашу країну у найгарячіших точках. Що приховують у собі Сухівці, невелике село у Рівненському районі - дізнавались наші журналісти.

Невелике село Сухівці, що знаходитсья у Рівненському районі, має багатовікову історію. ЇЇ, у однойменній книзі, детально та ілюстративно описав науковець Микола Федоришин. Презентував книгу мешканцям села та науковій спільноті.

Історія села в контексті визвольних змагань 20-их років минулого століття, повстанської боротьби та під час відновлення незалежності. Однак, найбільше уваги саме до періоду війни упівців проти нацистів, поляків та радянської влади. Чоловік розповідає, у селі жив Ніл Хасевич член ОУН, його хата зберіглась і досі. Неподалік села НКВДистами митця і було вбито. А ще тут співали своїх, повстанських пісень. Нажаль, також пов'язаних з діяльністю радянських катів.

Для присутніх презентація книги довгоочікувана. Адже передусім вона в іменах. Тут згадано чимало тих, хто займався культурно-просвітницькою діяльністю, воював на фронті в рядах червоної армії, або ж був причетним до вирішення релігійних питань. І не тільки..

Автор акцентує увагу: як тоді, десятки років тому - ця земля дала Україні мужніх воїнів, так і зараз село, де нині мешакає трохи більш як 500 людей - має героїів, які нині стали на захист Батьківщини.

Поділився і своєю мрією, аби у місці повстанської слави, на теренах рідних Сухвців, колись постав історично-ландшафтний парк. Де б виховували майбутню молодь, яка б цінувала рідну землю, та тих - хто її мужньо обороняв.

 Читайте також: У Рівному зібрали на макулатуру 5 тонн книг російською мовою